23. des. 2008

Dei 4 store


1. Kem bestemte at det skulle være 60 sek i et minutt, 60 minutt i en time og 24 tima i et døgn? Og 7 daga i uka? Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag.. På alle språk vi lærer (engelsk, tysk, spansk, fransk eller kinesisk) er det sju daga i uka. Nåken må jo ha begynt? Et land, et område eller en by må jo ha vert dei første som hadde sju daga i uka. Det kan ikkje være tilfeldig at det er det samme over heile verden.

2. Jorda er rund, og den tida jorda bruker på å rotere rundt seg sjøl en gang kaller vi 'et år'. I et år har vi 365 daga, unntatt dei åra det er skuddår. Det er 360 grader i en sirkel, 365 daga i et år, 360 grader i en sirkel, 365 daga i et år.. Har detta nåke med kverandre å gjøre? Roterer jorda 'en grad' kver dag? Og at på et år beveger jorda seg 360 + 5 grader? Koffor er det då ikkje 360 dager i et år?

3. Er ting planlagte? Var det sånn det skulle bli? Var det meininga at du skulle få det resultatet på den prøven? Var det nåke du i det heile tatt kunne gjort nåke med, eller var det forhåndsbestemt? Er alt forhåndsbestemt, og at alle, uten å være klar over det, lever etter en timeplan? Når en blir født, er det forutbestemt kor lenge du skal leve? Skal du dø i ei bilulykke når du er 20 enten du vil det eller ikkje, og det er ingenting du kan gjøre for å forhindre det?

4. Koffor fins det ingen kur for leukemi?

love gurthi

4 kommentarer:

Arve sa...

du tenkter for masse...

sansynligvis var det enlanna smart grekar som kom på det derrre om år og måna osv.

360grader har ingen ting med 365 dager i året. visste du at 1 døgn var ca 18timer på dinosaurene si tid? døgna blir lenger.

nei

ka er leukemi

Helene sa...

Fordi det fins en kur mot leukemi?;)

Sveinung sa...

"Leukemi rammer både voksne og barn, men utsiktene til å bli frisk er gode. Leukemi behandles med cellegift og eventuelt beinmargs-transplantasjon. Barn med leukemi behandles også med glukokortikoider."

- Fra Wikipedia =D

resten er uvisst..

Monica sa...

Leukemi er blodkreft ;)