3. feb. 2009

nestegenerasjons verden


"Bra" mumla eg når dei viste det her på nyhetene. Eg hadde nettopp våkna og oppdaga at eg hadde sove i litt over 2 tima, not good. Mamma satt i andre enden av sofaen og spiste grauten sin. Det tok nåken grautskeier før ho snudde seg mot meg "Nei, det er ikkje bra.. Det betyr jo at flyprisane blir høgare".
Eg stod på mitt og meinte fortsatt at detta var bra.

Tenk på kor unødvendig mange fly som går kver år, og tenk på alle utslippa. No må du overhodet ikkje misforstå og tru at eg er den som flyr minst.. mange mister jobben, og det er jo aldri bra. Men det betyr og at det vil gå færre fly, at flybillettprisane vil gå opp og at fleire vil tenke seg om før dei kjøper en flybillett. Way to go SAS!
Alle 'miljøforkjempera' som feks. ungdomane i 'natur og ungdom' har lenge mast på flyselskapa om at dei må senke antallet flyavganga i året. Har dei reagert? Nei, einaste respons dei har fått er at flyselskapa har økt antallet flyavganga som ei bivirkning på større etterspørsel - etter at flybilletta blei suger billig.

Eg står fortsatt på mitt. Hvertfall visst dei greier å inngå en respektabel avtale med dei som blir sagt opp!

I går fikk eg tidenes 'wake up call' om at eg går i verdens vertse klasse, og eg begynte å lure på ka eg hadde rota meg sjøl oppi når eg takka ja til 'stillinga' som tillitsvalgt. Men veit du ka? Eg blei nettopp henta ned igjen på jorda. Vi er en utrulig solid gjeng med mange rare innspill, og vi bryr oss. love gurthi.

2 kommentarer:

Helene sa...

Eg utfordra deg, gå inn på sida mi og sjå ka du skal gjør ;-)

Anders Kvamme sa...

Ååh.. Helene utfordra deg før eg gjorde det! :(