23. nov. 2008

Student

Den helga her har eg hengt med metall-gjengen.
Nei, eg har ikkje plana om å utdjupe.

Dei fleste (les: alle) seier at Almenn er linja for dei som ikkje veit kor dei skal etter vgs eller kass yrke dei skal ha som voksne.
Eg vil sei at almenn er linja for dei som enten:
- er sikre på ka dei skal bli (kategori Guro)
- er usikre på ka dei skal bli (kategori Dei Fleste)

Det å vite ka en skal bli, ha en drøm og strekke seg etter den er ikkje alltid positivt, syns eg. Om eg ikkje hadde hatt veterinær drømmen hadde eg gått tre år på musikk linja, eller på Framnes, eller på UWC... Og eg hadde hvertfall ikkje nølt med å ta et år i Statane. Om du ikkje veit ka du skal bli både bør, og kan du gjøre dei 2/3 åra på vgs så spennande som mulig. Det er mi meining.
Men eg veit ka eg skal bli, kass fag eg trenger og kass fag som er uvesentlige. Det suger.
Eg skulle virkelig ønske at eg ikkje visste, at eg gjorde det eg hadde lyst til i dag, og ikkje gjøre det eg gjør, for at eg kommer til å bli glad for det en dag om 6 år.
.. Men når den dagen kommer håper eg at eg blir usannsynlig takknemmelig for tre år med realfag og ikkje vil ta dei tilbake for alt i verden.
En plass har eg hørt at to år på UWC hanlder om å bli feit, være konstant sulten og trøtt, og ha det latterlig morsomt.
Du kan no ikkje, med hånda på hjertet sei at det ikkje frista deg?
Det frista meg nåke hemningslaust, og etter å ha prata med Sondre fra UWC får man ikkje mindre lyst på et sånt år.
Er eg rar, eller er eg uvanlig nysgjerrig på livet?

Ja, du skjønna kanskje at eg har hatt ei 'deisande' kjekk helg på Sandane, og eg trur eg har levd hybel-livet som alle hybel-buera lever til kverdags. Eg likte det hvertfall. Var det en ting eg evt. ikkje likte med 'hybel-livet'/'studentmiljøet' var det at verden plutselig blei bitteliten, og alle hadde felles bekjente. Du måtte rett og slett være forsiktig med kor du snakka om kem. Men det er en tilvenningssaak regna eg med?
Eg likte å komme og gå når eg ville, spise det eg ville når eg ville, og sist men ikkje minst (uavhengig av hybla) likte eg å være med Sunniva H. Ja..

Når eg gikk på bussen på Sandane i dag måtte eg vise studentbevis, og eg fikk rabatt. Det er første gang eg har hatt bruk for studentbeviset.

Ellers har eg vert timer hos Marita i dalen, ute i snøen.
Vinter-Norge er fint. love gurthi.

2 kommentarer:

Anonym sa...

For et vakkert fly!

Vi vil se fleire flybilder!!! *ropar ja i kor*

andrea sa...

eg roper nei i kor :)