6. jan. 2011

I know you'll translate this anyway

Fordi eg har vert både oppslukt i, og fascinert av, den engelsktalande verden dei siste månedane bestemte eg meg for å skrive et blogginnlegg på norsk - nettopp om den engelsktalande verden. Nærmare bestemt La Crosse, Wisconsin, USA.
Og her kommer NÅKEN av yndlingsøyenblikka mine fra i fjor(merk deg at alle er mens eg budde hos vertsfamilie nr 2):

1. Det er tidlig sommer/vår. Klokka er ca 20, og sola går sakte men sikkert ned i vest, og du sitter på en firehjuling. Og foran deg sitter en som får hjertet ditt til å dunke både fortare og saktare på en gang - og du har armane godt rundt han. Motoren starta, og dåke kjører på en uendelig lang landevei. I et hav av grønne jorder. Mot solnedgangen. Over hauger og gjennom dammer. Som om ikkje det er nok, er det en hund som springer foran, bak, ved siden av; alt ettersom. Og til slutt stopper dåke på en liten kås. Og kjenner en svak varme fra sola, og kaster en pinne til hunden.

2. Det er dagen for finals(les: tentamen)! Halvveis gjennom kjemitentamen kommer du på at seinare skal du ha video produksjon tentamen, og har lagt igjen videokameraet, med "oppgava" di på, heime. Du veit og at du har ca 40. minutter til råds mellom 1. og 2. tentamen. I tillegg veit du at: det er en ca 30 minutters kjøretur heim igjen - og tilbake til skulen. Og at du ikkje har bil, og at du må spise lunsj en gang. Det ender med at du springer så fort du er ferdig med kjemitentamen og ringer hysterisk til Zach: Zach tar telefonen. Zach har bil. Zach er nesten ferdig å spise lunsj. Han kjører deg heim så du får henta kameraet, du gir han en norsk sjokolade som "takk", og dåke kommer tilbake til skulen i grevens tid - og ikkje ett sekund for seint!

3. Fordi tvilling storesøstrene dine har bursdag tar du sammen med foreldrene dine, og hunden, en dagstur til Madison! Det er søndag, og dåke spiser fantastisk lunsj og middag før dåke drar tilbake til leiligheten og spiser kake - og avslutter då sjølsagt dagen med å kjøre tilbake til La Crosse. Du og hunden, Gus, har baksetet for dåke sjøl, og du sovner med han på fanget.

2 kommentarer:

Patrick sa...

Just cause ill translate it doesn't mean it'll translate correctly!

Guro sa...

I know. That's half the fun!