Appelsiner: I påska skal man alltid spise appelsiner. Helst ute, og helst på skitur. Som en ikkje-appelsin-spiser er eg ikkje en usedvanlig stod fan av den tradisjonen her, men eg skal innrømme at eg liker at folk eg går tur med drar ei appelsin ut av sekken, og at appelsinlukt regjerer i fleire kvadratmeters omkrets. Eg har prøvd å komme fram til en brukbar grunn for koffor det er en sånn ekstrem appelsin-sesong i Påska (Eg trur eg hørte snakk om at det blir spist 20 mill appelsiner i påska), og eg har naila alternativa mine ned til det beste: Ville du ha tatt med deg ei appelsin på skitur i desember? Nei. Det hadde vert for kaldt. I påska begynner været å bli mildare, og du kan fint sitte ute på en støl i bare t-skjorta og skrelle ei appelsin uten å fryse på hendene etterpå. Det her er en sensasjon, og må sjølsagt feirast med at en gjennomsnittlig nordmann spiser 5 appelsiner daglig!
Ellers har du jo alle påskekrimmane som går på TV, og som blir trykt opp i tusenvis i alle forlag. Det er en tradisjon eg ikkje orka å tenke over en gang. Påska er skummel, sånn er det bare. Deal with it, eller kjøp deg en iPhone med et kjempekult program der du kan lese inn ting baklengs for så å spille dei av i revers igjen, og le heile påska istedenfor å bite negler.
Eg kliner til og limer inn triks og tips enkver appelsin-spiser burde kunne på fingrane (kilden min er budstikka.no):
- Klem på appelsinene. Er de myke og medgjørlige, er de ofte gode.
- Finner du noen gode, er det bare å kjøpe i store mengder og putte i kjøleskapet.
- Du ser ofte ikke kvaliteten før du har skrellet appelsinen. (who'd knew??)
- Appelsinene bør helst oppbevares i romtemperatur. (ikkje i kjøleskapet altså?)
- Økologiske appelsiner smaker bedre, har en bedre aroma.
love gurthi
2 kommentarer:
Appelsin er godt :D
njaaa, no må du ikkje overdrive!
Legg inn en kommentar